Otroški in mladinski pevski zbor

Otroški in mladinski zbor v naši župniji je nova skupina in združuje osnovnošolske otroke, srednješolce in študente. Prepevamo mladinske pesmi. Zbor sestavlja okoli 25 članov. Vadimo redno enkrat na teden (nedeljske pevske vaje ob 9.00 uri), pred prazniki in pomembnejšimi dogodki pa tudi večkrat.

Največkrat prepevamo pri maši v nedeljo ob 8.00 ali ob 10.00 uri, pa tudi ob drugih priložnostih, miklavževanje, materinski dan, akademije itd.

V svoje vrste vabimo nove člane, da bi okrepili naše petje.

Mešani pevski zbor Sv. Vida

Petje je po svoji naravi zelo vzvišeno dejanje, saj seže veliko globlje v naša doživljanja kot beseda. Velikokrat začutimo, kako nas petje ali glasba prevzame z neko močjo, ki nas dvigne in poveže z vsem, kar je Božjega. Ko zapojemo pri bogoslužju, na poseben način izražamo našo molitev.

Vsako bogoslužje je praznik, saj slavimo z njim Kristusa. Če pri tem sodelujemo še s petjem, to prazničnost še poglobimo. Petje nam hkrati tudi pomaga, da globlje dojemamo bogoslužje in krščanstvo sploh, ki je po svojem bistvu nekaj veselega, sončnega, polno nepremagljivega upanja. S petjem preraščamo svojo zaprtost, ustvarjamo edinost in postajamo eno s Kristusom. S tem je naše srce najbolj pripravljeno za delovanje Boga v nas.

Povezuje nas veselje do petja ter druženje z vrstniki in prijatelji. Redno sodelujemo pri mašah in drugih slovesnostih v domači župniji, se udeležujemo pevskih revij in kakšnega dobrodelnega koncerta. Zbor je v preteklih letih vodilo več zborovodij, ki so nas spremljali in nas bogatili s svojim znanjem, za kar smo jim hvaležni. To so bili: g. Maksimiljan Vaupotič, ga. Darinka Planteu in p. Slavko Stermšek. Trenutno zbor vodi ga. Nina Štalekar.

Veselje nas prevzame šele po dovolj resnem delu. V našem primeru so to vaje. Imamo jih vsak četrtek ob 19. uri v veroučni učilnici. Delu mora slediti tudi zabava, zato si organiziramo tudi skupna praznovanja, srečanja ali izlete.

SEM PEVEC IN PETI JE VSE MI NA SVETI ... 1913-2013

22. junija 2013 je v cerkvi sv. Vida potekalo praznovanje 100-letnice organiziranega zborovskega petja v naši župniji, ki je povezana s prihodom g. Ivana Brgleza leta 1913. Ob tej priložnosti je nastal tudi Zbornik ter kratka predstavitev pod naslovom Jubilejni koncert pri Sv.Vidu ki si ga v celoti lahko ogledte na spodnji povezavi.

Zbornik

Jubilejni koncert pri Sv.Vidu