Za nami je težko leto epidemije in pandemije, ki je ogrozilo in prizadelo narode vsega sveta. Opravičeno lahko rečemo, da gre za neke vrste  vojne saj je od Covida padlo 5 miljonov ljudi. Tudi pri nas je zbolel vsak četrti človek. Vsekakor bo leto 2021 zapisano v zgodovini kot težko leto preizkušnje. Poleg tolikih življenj  v veliki meri poslabšala odnose med ljudmi. Med ljuidmi je veliko zmedensti in nemira.

Papež Frančišek ob Novem letu - 55. letu miru poslal vsem državnim voditeljem poslanico miru. V tej poslanici na prvo mesto postavlja »dialog med generacijami«. Brez dialoga ni poti naprej, pa naj bo to v zasebnem ali družbenem življenju. 

Prav je, da ob Novem letu pregledamo nekaj dogodkov v naši župniji:

  • Na Svečnico, 2. feb. je bil posvečen za škofa naš rojak, minorit p. dr. Martin Kmetec, ki je postal nadškof in metropoli v Izmiru v Turčiji. V naši župniji smo ga slovesno sprejeli v dnevih okrog Vidovega praznovanja. Slovesno mašo pa je vodil na Janževo nedeljo.
  • Na aninsko nedeljo je dekan Ciril Čuš v podružni cerkvi sv. Družine blagoslovil novi daritveni oltar.
  • Dne 7. nov. na zahvalno nedeljo je izrekla svoje večne zaobljube s. Iva Horvat in tako postala redovnica sester frančiškank Marijinih misijonark. Postala bo misijonarka v Indiji.
  • Dne 23. dec. sta iz Innsbrucka prispela dva zvonova za našo župnijsko cerkev.

Stara navada je, da za Novo leto podamo tudi statistiko za minulo leto. Čeprav ste že lahko prebrali v Šentviškem zvonu je prav, da se ob statistiki zavemo svoje lastne podobe.

Glej priloga Šentviški zvon dec. 2021