(Prejeli smo pismo iz fare Sv. Helena Dolsko, ki ga v celoti objavljamo.)

Spoštovani,
sporočam vam, da z velikim veseljem spremljam zelo veliko sporočil o vašem praznovanju letošnje misijonske nedelje na Radiu Ognjišče. Veselim se z vami in čestitam, ker tako zavzeto predstavljate življenje vašega znanega veselega misijonarja p. Miha Drevenška. 

V naši fari Sv. Helena Dolsko bi imeli lansko leto podobno nedeljo. Predstavili bi našega laičnega misijonarja dr. Janeza Janeža. Bil je mnoga leta zamolčan, toda sedaj smo zelo ponosni nanj, saj je čeprav si to ni želel, še vedno zelo spoštovan na daljnem Tajvanu. 

P. Miha Drevenšek nas je tudi z njegovimi otroki obiskal v naši fari, ko je bil z njimi na obisku v Sloveniji in tudi pri nas, ter jih imamo še vedno v lepem spominu.
Zdi se mi, da smo tudi na ta način nekako povezani. 
Dr. Janez Janež ni želel, da bi se o njem govorilo, smo pa vseeno ustanovili Društvo misijonarja dr. Janeza Janeža in vsi člani smo ponosni, da nosimo v naslovu njegovo ime in priimek.
Trudimo  se, da delujemo dobrodelno in želimo si, da bi ga spoznalo čimveč ljudi. Lansko leto nas je obiskalo več Tajvancev, tudi zdravnik in sestri, ki so ga osebno poznali in z njim delali.
Tam je še vedno v živem spominu, saj je bil noč in dan na razpolago bolnikom.  Vprašal jih je "povej mi kaj te boli in jaz ti bom pomagal".
Razstavo, ki je vsako leto pripravi misijonska pisarna so sedaj od nas preselili k vam.
Velike slovesnosti pri nas na žalost zaradi Covida nismo imeli, vam pa želimo, da veselo praznujete in da si čimveč ljudi ogleda kako delujejo naši številni misijonarji takorekoč po vsem svetu in to zelo uspešno.
 
Hvala za razumevanje in prijazen pozdrav, s spoštovanjem, v imenu Društva misijonarja dr. Janeza Janeža.
 
Pa še to: Naša fara sv. Hela Dolsko je bila na žalost zaradi Covida prikrajšanja za VELIKO VSESLOVENSKO SLOVESNOST, ki smo jo z veseljem pripravljali z bogatim programom. Vam pa želimo, da vam uspe vse kar ste načrtovali - vnaprej vam ČESTITAMO!