Jesensko vreme nas opozarja, da je konec toplih poletnih dni. Narava si je oblekla čudovite barve in ljudje se že veselimo letošnjih pridelkov. Jesen je poseben letni čas, ker pospravljamo sadove zemlje, ki so Božji dar in delo naših rok. Jesen s svojimi darovi je vedno posebna za človeka, ki se zaveda, da se v naravi in človekovem življenju vidijo Božje sledi.

Za vidovske farane pa ima letošnja jesen dodaten razlog veselja. V našo župnijsko cerkev prihaja sad našega truda in prizadevanja, prihaja »kraljica« inštrumentov, prihajajo nove orgle. Po čem smo že nekaj časa »hrepeneli«, o čem smo že tolikokrat na glas govorili, za to kar smo znotraj in zunaj cerkve toliko sprememb naredili, prihaja v našo cerkev. Patri smo to videli in smo temu priče. Mojstri iz orglarske delavnice bodo začeli delat že 16. novembra 2009.

Videmčani in vsi, ki prebivate v župniji sv. Vida! VAŠE orgle prihajajo! Veselimo se! Skupaj podprimo ta projekt, ker je naša – vaša cerkev. Vsak evro, ki ga boste namenili bo še tako dobrodošel. Hvala za dosedanje darove in se priporočamo!

V Svetem pismu v knjigi Apostolska dela beremo: »Tedaj je vstal Peter z enajsterimi, povzdignil glas in jih nagovoril: »Judje in vsi, ki prebivate v Jeruzalemu! To védite in prisluhnite mojim besedam! Ti ljudje niso pijani, kakor vi mislite, saj je šele tretja dnevna ura« (Apd 2, 14-15). S temi svetopisemski besedami sem zaključil. V članku naj slike govorijo, pri nas in v cerkvi pa dela.

FOTOGALERIJA

{jwpics cat_32;6}