Zahvalna nedelja

Zahvalna nedelja nas vzgaja k zahvaljevanju, nas spodbuja k pozornosti za vse, kar je dar našemu življenju. Učiti se moramo videti in zahvaljevati za vse vredno, kar prejemamo ne le od Boga in bližnjih, pač pa tudi od matere zemlje, brata sonca, sestre lune, od drevja, živali, pisanega cvetja, kot bi rekel sv. Frančišek. Pomenljiva je tudi molitev zahvaljevanja, ki odpira pozornost za to, kar nam je podarjeno. Le malo kdaj se zavemo, kako hitro beži čas mimo nas; dnevi , tedni, meseci, leta..Zato so se tudi na zahvalno nedeljo pri deseti maši zbrali zakonci jubilanti, ki praznujejo 10, 20, 25, 30, 40, 50, in več let in se zahvaljevali za leta skupnega življenja.

Zahvalna nedelja

Ponovno so obnovili zakonsko obljubo, ki so jo izrekli drug drugemu na dan sklenitve svetega zakona; zakonsko zvestobo, ljubezen za vse dni življenja v dobrem in slabem. Bogu hvala.

Velika poživitev župnijskega liturgičnega veselja, pa so bili darovi, katere so pripravili po vaseh in jih prinesli na oltar predstavniki iz vasi Dravinjski vrh, Pobrežje, Jurovce, Pristave, Sel in Vidma. V letošnjem letu smo bili deležni veliko darov in prav gotovo se moramo Bogu pogumno zahvaljevati z vsem srce, globoko vero, popolno ljubeznijo, s ponižnostjo, da razumno spoznamo kako velike darove nam daje Bog.

FOTOGALERIJA

{jwpics cat_35;6}