Za slovensko ozemlje, ki je že več kot 1000 let krščansko, bi lahko rekli, da skorajda ni vasi, kjer ne bi stalo vsaj eno znamenje križa. Tudi župnija sv. Vid pri Ptuju v tem ni izjema.

Med mnogimi znamenji križa, ki jih najdemo v tej župniji je tudi Gaiserjev v Dravinjskem vrhu. Leta 1976 sta ga dala postaviti zakonca Andrej in Marija Gaiser v zahvalo za premagane težave, s katerimi sta se srečevala. Njuna odločitev, da postavita križ, je postala še trdnejša, ko sta našla razpelo, ki je bilo na milost in nemilost prepuščeno zobu časa. Nato pa sta dobila v dar še Marijin kip, ki ga je nekdo rešil s kupa peska.

Tako je križ ponosno stal na začetku vasi v spomin in opomin vsem mimoidočim. Zakonca Gaiser pa sta zanj ves čas zgledno skrbela in se v letošnjem letu skupaj s svojimi pomočniki odločila za obnovo, ki so jo 7. junija 2009 zaključili s slovesnim blagoslovom. Križ je ob sodelovanju ostalih bratov minoritov, ki službujejo v župniji sv. Vid, in cerkvenega pevskega zbora blagoslovi domači župnik p. Tarzicij Kolenko.

FOTOGALERIJA

{jwpics cat_5;6}