V soboto 18. aprila, smo se Frančiškovi otroci z animatorji in nekaterimi starši udeležili Frančiškovega festivala z naslovom »Že tečem!«

Iz Vidma smo se z avtobusom odpravili okrog osmih in že malo pred pol deseto prispeli v Nazarje, kjer je festival potekal. Ko smo utrujeni od »neštetih« stopnic končno prispeli do cerkve, so nas že čakali vsi ostali za slikanje. Spet smo bili najslavnejši »Videm, ki zamuja«.

Po opravljenem slikanju in prijavi smo se odpravili v sobano pri sestrah Klarisah, kjer so nas sestre pozdravile in s pomočjo patra Andreja smo se skupine predstavile drugim. Sledil je najzanimivejši del - igre. Razdelili smo se v skupine in začelo se je »divjanje«. Po končanih igrah je sledilo težko pričakovano kosilo, ki nam je zelo dobro teknilo. Nekaj minut smo se sončili in že so klicali k razglasitvi rezultatov. Iz sobane so prihajali zmagovalci in poraženci, ampak najpomembnejše je bilo, da smo bili vsi veseli. Kot zaključek dneva je sledila maša. Po maši nas je še blagoslovil Bog z nekaj dežnimi kapljami in tudi organizatorji so nam polepšali konec s pecivom. Bila je ura okrog štiri, ko smo odrinili iz Nazarij in se odpeljali proti domu.

Vsi po vrsti smo bili zelo zadovoljni, saj smo preživeli prečudovit dan.

FOTOGALERIJA

{jwpics cat_7;6}