V soboto 4. aprila, smo se Frančiškovi otroci naše župnije in njihovi animatorji, odpravili na snemanje oddaje Sobotna iskrica v studio Radia Ognjišče v Ljubljano.

V Šentvid, kjer je sedež, smo prispeli pol ure pred pričetkom snemanja, ki se je pričelo ob devetih. V studiu nas je sprejel radijski voditelj gospod Jure Sešek in nas s svojo duhovitostjo in izžarevanjem dobre volje takoj razvedril. Jure nam je na kratko predstavil studio in že se je pričel neposredni prenos. Tako otroci kot animatorji smo imeli kanček treme, saj še nikoli nismo bili v radijskem studiu, kaj šele da bi nas snemali za oddajo, ki bi bila predvajana v živo. V oddaji nam je Jure postavljal preprosta vprašanja in trema nas je hitro minila. Po koncu prenosa nas je popeljal po celotnem studiu in nam razkazal prostore radia Ognjišče, kar je bilo za nas vse zelo zanimivo.

Okrog desetih je sledila malica in že smo se odpravili proti živalskemu vrtu.

Tam smo animatorji lovili naše »živalce«, kot je rekel Jure Sešek. Vsi skupaj pa smo si z zanimanjem ogledali živalski vrt in živali, ki so za naše kraje zelo neobičajne. Ob 12. uri je sledil stik z živalmi, ki je bil za večino zanimiv in razburljiv saj smo lahko pobožali in v roke prijeli kuščarja, kraljevega pitona, ptičjega pajka in činčilo. No, nekateri so bili nad izborom nekaterih živali nekoliko manj navdušeni.

Po ogledu je sledilo kosilo, saj so naši želodčki že pošteno potrebovali okrepitev.

Tako se je naša pot domov krajšala in vsi smo bili navdušeni nad prečudovito preživetim dnevom.

Poslušaj:
Radio Ognjišče_sobotna iskrica (4.4.2009)
Radio Ognjišče_bim, bam, bom (6.4.2009)

FOTOGALERIJA

{jwpics cat_8;6}