Potekal je od 13. do 15.3 2009. Udeležili smo se ga vsi zakonci obeh zakonskih skupin, ki delujeta v Vidmu pri Ptuju. Z nami sta prišla naša patra p. Cristian in p. Tarzicij. Patri v samostanu so nas z veseljem pričakali. Sodelovali smo pri svetih mašah, katere so popestrili naši otroci, p. Cristian pa nas je vodil skozi križev pot za zakonce. Skupaj smo razmišljali o temah, ki jih je za nas pripravil p. Tarzicij, za naše želodčke pa je poskrbela naša kuharica. Na koncu smo šli še na izlet v Trst. Vikend je hitro minil, mi pa smo se okrepljeni s svežimi duhovnimi močmi, podali novim preizkušnjam na proti.

Klavdija

Postni čas

Za vse nas je priložnost, da se podamo v puščavo lastnega jaza, se srečamo s seboj, s svojim Bogom in se podamo na ozare svojega življenja.

In nam je bil naklonjen čas,da to storimo.

Že v mesecu marcu je vzklila ideja, da bi se tudi zakonska skupina sv. Frančiška pridružila duhovnim vajam v Piranu.

Pričakovanje.

Končno je napočil petek, 13. marec. Kratka molitev na začetku poti in nato PIRAN. Pričakal nas je naš gostitelj pater Danilo Holc. V soboto in nedeljo smo pridno polnili svoje notranje baterije, otroci pa svoje. Hvala Bogu. Zaključili smo z ogledom stalne razstave jaslic in stare rižarne v Trstu. Za večerjo pica in nato proti domu.

Velika sestra(zakonska skupina sv. Vida) HVALA ti, da si nas-mlajšo sestro(Zakonsko skupino sv. Frančiška) vzela pod svoje okrilje, nam pokazala Pot. Še sanja se ti ne kako smo ti hvaležni. In nenazadnje tudi vama –pater Christian in pater Tarzicij- odlična sta. Saj ni čudno, ko pa sta Božja roka.

Tako. Prihajajo novi dnevi preizkušenj, pričakovanj in mi jim bomo strumno zrli naproti. Saj zmoremo, okrepljeni z Božjo močjo.

Danica

FOTOGALERIJA

{jwpics cat_41;6}