V soboto 9.10.2010 je bil na našem urniku zapisan piknik mladine minoritskih župnij vse Slovenije. Naši duhovni voditelji so se dogovorili, da se bo odvijal v župniji sv. Vid in tako je tudi bilo Cool Nekateri pridni mladinci naše župnije so ob 14.00 uri s p. Janezom na čelu začeli s pripravami. Kaj hitro se je pridružila še mladina drugih župnij in sicer iz Ptujske gore in Stoperc, Kloštra, Proštije, Sostra, največ pa je prišlo domačinov.

Najprej smo si postregli s kostanji, nato so nekateri odvečno energijo porabili z igro košarke in odbojke. Medtem je Blaž s pomočjo domačinov pripravil okusne hrenovke in čevapčiče. Ob vsej tej hrani se je prilegla tudi kakšna kupica mošta, starši brez panike bil je šele sladki grozdni sok, ki se pripravlja, da bo postal vino. Tongue out Sledil je sprehod v park, nato pa so se fantje iz župnij Stoperc in domačini pomerili v nogometu na umetni travi. Tekma je bila izredno napeta, zmagala pa je domača ekipa, ki je v podaljšku dosegla zlati gol.

Nato smo se skupaj odpravili na župnijsko dvorišče, kjer smo nadaljevali z druženjem. Okrog osme ure zvečer se je piknik počasi zaključil in vsi smo se strinjali s p. Janezom, ki je rekel: »Piknik je uspel!! To je treba še večkrat ponoviti!«

{jwpics cat_1;6}