Pri svetem Janžu, v eni izmed najstarejših cerkva na Slovenskem, na katero je župnija svetega Vida iz Vidma pri Ptuju zelo ponosna, je v nedeljo 24. junija potekala sveta maša, ki je bila namenjena spominu na rojstvo sv. Janeza Krstnika. Na ta dan se pri svetem Janžu blagoslovijo janževe rože in drugo cvetje.
Krajani Dravinjskega Vrha v ta namen vsako leto pripravijo pravo veselico.
Današnjo sveto mašo je ob somaševanju naših patrov vodil duhovnik profesor dr. Andrej Šegula, ki v teh dneh praznuje 30 let duhovništva. Za njegovo obletnico mu iskreno čestitamo. Hvala duhovnikom, Anici Kokol in njeni ekpi, Občini Videm, harmonikarski skupini Veseli Jožeki in vsem ostalim za čudovito nedeljo.
Foto: J. K.
 


                                                                                                                Video: R. K.

Takole pa je je potekal blagoslov cvetja izpred cerkvice svetega Janeza Krstnika v župnji svetega Vida.
Naj ta blagoslov pripotuje tudi v naše domove.
Še kratka molitev ob blagoslovu
Dragi Bog,
Zahvaljujemo se Ti za dar narave in za čudovite cvetlice, ki jih je ustvarila Tvoja roka. Danes Ti prinašamo te šopke cvetja kot simbol naše hvaležnosti in spoštovanja do vsega, kar nam daješ.
Prosimo Te, da blagosloviš to cvetje. Naj bo znak Tvoje prisotnosti in Tvoje ljubezni do nas. Naj nas ta blagoslov spremlja in varuje skozi vse leto. Naj nas cvetje, ki ga danes blagoslovimo, opominja na lepoto Tvojega stvarstva in na moč Tvoje ljubezni, ki nas vedno obdaja.
Blagoslovi nas, naše domove in naše družine. Naj bomo vedno povezani v veri, upanju in ljubezni, ter naj se Tvoja milost razširi na vse, ki jih imamo radi.
To te prosimo po našem Gospodu Jezusu Kristusu, ki s Teboj živi in kraljuje vekomaj.
Amen.