Od 3. do 15. marca 2017 je v Piranu potekal duhovni vikend za zakonski skupini iz naše župnije. Vodil jih je naš pater Tarzicij Kolenko, ki je presenetil s temo.

Po naporni poti in nastanitvi nas je tudi tokrat pričakala naša tradicionalna večerja po naročilu, ki nam je dala moči za začetek duhovnega poglabljanja. Letošnje leto je duhovni vikend bil namenjen remontu oz. obnovitvi naše elektrarne, to je zakonskega odnosa. Razmišljali smo o tem, kako graditi in vzdrževati »elektrarno«, kako skrbeti zase in se ne mučiti zaradi jutrišnjega dne ter kako si podeliti doživeto radost.

Varstvo za otroke sta letos prevzeli Anica Škvorc in Tjaša Kozel. Skupaj so nam pripravili lepo presenečenje, program ob materinskem dnevu.

V nedeljo po kosilu smo se od piranskih patrov poslovili in šli na ogled lepe cerkvice v Sečovljah, nato pa še Marije na Krasu, približno 18 km iz Pirana (Hrvaška). Nazaj grede smo se oglasili še pri sestrah Frančiškankah Marijinih misijonarkah v Ljubljani, kjer smo obiskali domačinko s. Ivo Horvat.

Preživeli smo čudovit vikend, se duhovno okrepili in se vrnili pripravljeni na remont in vzdrževanje našega zakonskega odnosa. Hvala vsem za zaupanje, patru Tarziciju pa čestitke za dobro pripravljeno temo in vodenje.

Renata in Jože