•   Zakonska
  skupina
   

  V zakonskih skupinah se srečujejo in prijateljujejo pari, ki želijo svoj zakon ohranjevati in ga razvijati. Prvi cilj zakonske skupine je torej pomoč paru, da bi bil čim boljši...

  Preberite več 

   
 •   Frančiškova
  družina
   

  Sv. Frančišek Asiški je imel posluh tudi za ljudi, ki so bili že poročeni in so imeli svoj položaj v svetu. Zanje je ustanovil tretji red. Vključite se tudi vi in naredite nov korak v življenju.

  Preberite več 

   
 • 1
 • 2
Registracija uporabnika
Prekliči

 • SVETE MAŠE
  od jutri (ponedeljka 12. aprila) so zopet dovoljene svete maše z ljudstvom. Veljajo podobna pravila, ki so veljala že pred prazniki - 30 kvadratnih metrov na eno osebo oziroma družino, uporaba mask in razkuževanje rok pred vstopom v cerkev. Da se lažje držimo omenjenih predpisov sta na dan dve sveti maši, ena ob 8.00 in druga ob 19.00 uri.
 • VEROUK
  je še vedno na daljavo. Veroučence in starše vzpodbujamo, da sami naprej vzamete eno lekcijo v delovnem zvezku in učbeniku. Še posebej to velja za prvoobhajance. Birmanci imajo svoj verouk redno preko zooma.
 • ČIŠČENJE CERKVE
  Zahvala Pobrežju III. V aprilu je na vrsti je Lancova vas.
 • VERSKI TISK
  Prejšnja številka družine je bila dvojna, zato ta teden ni družine.
  Družina, Ognjišče je na voljo v preddverju cerkve. Vzemite še za katerega soseda ali prijatelja.
  Na razpolago je Družina, Ognjišče, Mavrica, Misijonska obzorja, Brat Frančišek, ...
  Naročnike družine prosimo, da vzamejo tudi za nazaj.
  Odslej imajo vsi naročniki Družine in Ognjišča napisana imena. Vsak naročnik vzame svojega.
 • RAJNI
  v tem tednu smo se poslovili:
     + Stanka Fijačka, Videm 2c
     + Martina Tominca, pokopan v  Lovrencu na Dravskem Polju

OZNANILA SV. DRUŽINA / SELA

 • Z današnjo 2. velikonočno nedeljo se končuje velikonočna osmina. Končuje se tudi obdobje strogih ukrepov za omejitev Covid-okužbe. Z jutrišnjim dnem bomo tako zopet lahko pri maši, pod pogoji, ki so že veljali pred 1. aprilom (pred 11- dnevnim strožjim obdobjem med velikonočnimi prazniki); upoštevali bomo potrebno razdaljo, razkuževali roke in nosili zaščitne maske. Le-te na prostem ne bodo več potrebne, če bomo lahko upoštevali predpisano razdaljo.
  Cena za odpravo okužbe ni bila majhna – že drugo leto zapored nismo smeli tako obhajati velikonočnih praznikov, kot smo jih vsa leta doslej. Želimo si in upamo, da bo odpoved želenemu načinu praznovanja obrodila sadove.
 • V tednu, ki je pred nami, bomo verouk še vedno imeli na daljavo. Še vedno velja povabilo predvsem staršem in družinam, da bedite nad veroučno snovjo in versko rastjo vaših otrok-veroukarjev. Upamo, da se bodo veroukarji lahko kmalu začeli ponovno vključevati v bogoslužje. Predvsem nedeljska maša naj zopet dobi bolj vidno mesto v verskem življenju veroukarjev in vseh nas.
  V tednu, ki je pred nami, so na vrsti naslednja veroučna poglavja:
  1.r. – Prazen grob (21. poglavje)
  2.r. – Pust, post in pepelnica – preskočimo (21. poglavje)
  na vrsti: Jezus vabi (22. poglavje)
  3.r. – Spremenjenje (20. poglavje)
  4.r. – Telo je božji dar (21. poglavje)
  5.r. – Jezus je vstajenje in življenje (21. poglavje)
  Bolj se čas odmika, bolj nas vznemirja to, kako bomo sklenili letošnje veroučno leto – predvsem kako bo s prvim sv. obhajilom. Upamo, da ne bo težav, saj smo se v času epidemije naučili prilagajati.