•   Zakonska
  skupina
   

  V zakonskih skupinah se srečujejo in prijateljujejo pari, ki želijo svoj zakon ohranjevati in ga razvijati. Prvi cilj zakonske skupine je torej pomoč paru, da bi bil čim boljši...

  Preberite več 

   
 •   Frančiškova
  družina
   

  Sv. Frančišek Asiški je imel posluh tudi za ljudi, ki so bili že poročeni in so imeli svoj položaj v svetu. Zanje je ustanovil tretji red. Vključite se tudi vi in naredite nov korak v življenju.

  Preberite več 

   
 • 1
 • 2

Koncert sem imel ob 20 obletnici duhovništva. Novo mašo sem imel leta 1997 v Stopercah. Do sedaj sem bil pri sv. Petru in Pavlu na Ptuju, pri sv. Trojici v Halozah, pri sv. Lenartu Sostro pri Ljubljani in sedaj pri sv. Vidu na Vidmu pri Ptuju. Zraven rednega dela (maševanja, spovedovanja, obiskovanja bolnikov, verouka...) sem se vedno ukvarjal tudi z glasbo.

Koncert sem imel ob 20 obletnici duhovništva. Novo mašo sem imel leta 1997 v Stopercah. Do sedaj sem bil pri sv. Petru in Pavlu na Ptuju, pri sv. Trojici v Halozah, pri sv. Lenartu Sostro pri Ljubljani in sedaj pri sv. Vidu na Vidmu pri Ptuju. Zraven rednega dela (maševanja, spovedovanja, obiskovanja bolnikov, verouka...) sem se vedno ukvarjal tudi z glasbo. Pri sv. Petru in Pavlu je bila znana skupina Spoznanje s katero smo prepevali po Sloveniji, pri sv. Trojici Haloška zarja s katero smo med drugim tudi sodelovali na 1 festivalu Ritem duha, tam se delovala tudi skupina Trije orehi. V Sostrem smo imeli zbor s katerim smo zmagali na Marija festu na Ptujski Gori, delovala pa je tudi skupina Glasniki s katero sem izdal CD.

Na Vidmu pa je zelo lepo deloval mladinski zbor sv. Vida s katerim smo bili na svetovnem prvenstvu pevskih zborov v Bratislavi in osvojili srebrno priznanje. Vodil nas je Alen Krajnc, sedaj že magister (magistriral pa je v Angliji). Tukaj na Vidmu lepo deluje tudi moška vokalna skupina Glasniki, ki prepevamo od ljudskih, cerkvenih, črnskih duhovnih, dalmatinskih do narodno zabavnih pesmi. Zraven tega rad zaigram nogomet s svojo ekipo Joe Fernandes in tudi z reprezentanco slovenskih duhovnikov. Zadnji dve leti pa se ukvarjam z zelišči.

p. Janez Ferlež

POMEMBNO V TEM TEDNU

 

 • OBNOVA CERKVE
  Začne se drugo poglavje obnove naše cerkve. Jutri v ponedeljek pridejo pleskarji. Zato bomo morali zopet cerkev izprazniti, preseliti opremo. Treba bo veliko pridnih rok. Akcija bo potekala od 14h naprej. Vsak dobrodošel.
  Od naslednje nedelje, 25.2. bodo maše potekale v vežici na pokopališču.
 • FD - SV. VIDA
  ima mesečno srečanje v sredo, 21.2.jan ob 19h. po maši.
 • ZAKONSKA SKUPINA SV. FRANČIŠKA
  Srečanje v petek, 23.2. ob 19.30h
 • VEROUK
  Bo ves teden reden, tudi naloge naj bodo redne in lepe.
 • KRIŽEV POT
  bo vsako nedeljo ob 9.30h. Tudi na pokopališču bo križev pot. Prihodnjo nedeljo vodi ŽPS.
 • ČIŠČENJE CERKVE
  Za čiščenje in krašenje cerkve v mesecu februarju poskrbijo verniki iz Pobrežja, 2 del.
 • DRUŽINA
  Nova številka. Še je nekaj dolžnikov naročnikov . Še čakamo plačilo. 
 • VERSKI TISK
  Potrudimo se poravnati naročnino za verski tisk. Naročnina za Družino je 101,40, za Ognjišče 32 eur.
  Na razpolago je Družina (1,95€), Ognjišče, Mavrica, Misijonska obzorja (1,50€), Brat Frančišek, ...
  Marijanski koledar (2.50) Družinska pratika (5,50)
  Naročnike družine prosimo, da vzamejo tudi za nazaj, če niso pri maši.
 • RAJNI
  + Marija Plohl iz Barislovc 4
  + Jože Jerenko iz Barislov 2
  + Marija Tušek iz Pobrežje 157