•   Zakonska
  skupina
   

  V zakonskih skupinah se srečujejo in prijateljujejo pari, ki želijo svoj zakon ohranjevati in ga razvijati. Prvi cilj zakonske skupine je torej pomoč paru, da bi bil čim boljši...

  Preberite več 

   
 •   Frančiškova
  družina
   

  Sv. Frančišek Asiški je imel posluh tudi za ljudi, ki so bili že poročeni in so imeli svoj položaj v svetu. Zanje je ustanovil tretji red. Vključite se tudi vi in naredite nov korak v življenju.

  Preberite več 

   
 • 1
 • 2

Koncert sem imel ob 20 obletnici duhovništva. Novo mašo sem imel leta 1997 v Stopercah. Do sedaj sem bil pri sv. Petru in Pavlu na Ptuju, pri sv. Trojici v Halozah, pri sv. Lenartu Sostro pri Ljubljani in sedaj pri sv. Vidu na Vidmu pri Ptuju. Zraven rednega dela (maševanja, spovedovanja, obiskovanja bolnikov, verouka...) sem se vedno ukvarjal tudi z glasbo.

Koncert sem imel ob 20 obletnici duhovništva. Novo mašo sem imel leta 1997 v Stopercah. Do sedaj sem bil pri sv. Petru in Pavlu na Ptuju, pri sv. Trojici v Halozah, pri sv. Lenartu Sostro pri Ljubljani in sedaj pri sv. Vidu na Vidmu pri Ptuju. Zraven rednega dela (maševanja, spovedovanja, obiskovanja bolnikov, verouka...) sem se vedno ukvarjal tudi z glasbo. Pri sv. Petru in Pavlu je bila znana skupina Spoznanje s katero smo prepevali po Sloveniji, pri sv. Trojici Haloška zarja s katero smo med drugim tudi sodelovali na 1 festivalu Ritem duha, tam se delovala tudi skupina Trije orehi. V Sostrem smo imeli zbor s katerim smo zmagali na Marija festu na Ptujski Gori, delovala pa je tudi skupina Glasniki s katero sem izdal CD.

Na Vidmu pa je zelo lepo deloval mladinski zbor sv. Vida s katerim smo bili na svetovnem prvenstvu pevskih zborov v Bratislavi in osvojili srebrno priznanje. Vodil nas je Alen Krajnc, sedaj že magister (magistriral pa je v Angliji). Tukaj na Vidmu lepo deluje tudi moška vokalna skupina Glasniki, ki prepevamo od ljudskih, cerkvenih, črnskih duhovnih, dalmatinskih do narodno zabavnih pesmi. Zraven tega rad zaigram nogomet s svojo ekipo Joe Fernandes in tudi z reprezentanco slovenskih duhovnikov. Zadnji dve leti pa se ukvarjam z zelišči.

p. Janez Ferlež

POMEMBNO V TEM TEDNU

 • CELODNEVNO ČEŠČENJE
  Danes je pri sv. Andražu, v ponedeljek pri sv. Trojici, v torek pa pri nas na VIdmu - sklep vedno ob 17h. V torek po 8.maši izpostavljeno Najsvetejše, ob 1oh maša, po maši izpostavljeno. Popoldne bo češčenje po skupinah:
  - 13h do 14h Videm – Šturmovci
  - 14h do 15h Tržec Jurovci, Lancova vas
  - 15h do 16h Pobrežje, Sodinci, Zagrebška
  - 16h do 17h FD, Haloze in Dravinjski Vrh
  - ob 17h sklep celodnevnega češčenja - vodi p. Andrej Solter.
 • REDOVNIŠKI DAN
  bo v sredo 19. sept. v Vipavi.
 • SREČANJE FD
  v sredo ob 19.30 lepo vabljeni.
 • ZVONENJE V ČAST KONCA 1. SVET. VOJNE
  Po vsej Evropi bom o v petek zvonili. Po vseh cerkvah in podružnicah bomo zvonili. 100 let je minilo od konca prve vojne. Posebej bom molili Kraljico miru.
 • SREČANJE ZAKONSKE SKUPINE SV. FRASNČIŠKA
  Začetek ob 7.30h
 • POBOŽNOST V ČAST KRALJICI MIRU NA SELAH
  bo v nedeljo 16. sept. ob 16h molitvena ura pred Najsvetejšim, ob 17h sv. za + Angelo Muzek, ki jo vodi p. Danilo Holc. Pri maši sodelujejo Luka Gojkošek, flavtistka Lia Franjkovič in solist mariborske opere g. Baronik.
 • VEROUK
  Danes blagoslovimo šolske torbe. Jutri na Vidmu začenjamo z rednim veroukom.
  URNIK VEROUKA
 • SLOMŠKOVA NEDELJA
  Pred praznikom bo tri-dnevnica. Glavna slovesnost bo 23. sept. ob 16h na Vuzenici
 • VERSKI TISK
  Na razpolago je Družina, Ognjišče, Mavrica, Misijonska obzorja, Brat Frančišek, ...
  Naročnike prosimo, da vzamejo tudi za nazaj, če niso pri maši.
  Za naročnike je odslej pri spovednicah (napisano je ime) za prodajo pa pred glavnim vhodom.
 • ČIŠČENJE CERKVE
  Za čiščenje in krašenje cerkve v mesecu septembru poskrbijo verniki iz Šturmovca.