•   Zakonska
  skupina
   

  V zakonskih skupinah se srečujejo in prijateljujejo pari, ki želijo svoj zakon ohranjevati in ga razvijati. Prvi cilj zakonske skupine je torej pomoč paru, da bi bil čim boljši...

  Preberite več 

   
 •   Frančiškova
  družina
   

  Sv. Frančišek Asiški je imel posluh tudi za ljudi, ki so bili že poročeni in so imeli svoj položaj v svetu. Zanje je ustanovil tretji red. Vključite se tudi vi in naredite nov korak v življenju.

  Preberite več 

   
 • 1
 • 2

Koncert sem imel ob 20 obletnici duhovništva. Novo mašo sem imel leta 1997 v Stopercah. Do sedaj sem bil pri sv. Petru in Pavlu na Ptuju, pri sv. Trojici v Halozah, pri sv. Lenartu Sostro pri Ljubljani in sedaj pri sv. Vidu na Vidmu pri Ptuju. Zraven rednega dela (maševanja, spovedovanja, obiskovanja bolnikov, verouka...) sem se vedno ukvarjal tudi z glasbo.

Koncert sem imel ob 20 obletnici duhovništva. Novo mašo sem imel leta 1997 v Stopercah. Do sedaj sem bil pri sv. Petru in Pavlu na Ptuju, pri sv. Trojici v Halozah, pri sv. Lenartu Sostro pri Ljubljani in sedaj pri sv. Vidu na Vidmu pri Ptuju. Zraven rednega dela (maševanja, spovedovanja, obiskovanja bolnikov, verouka...) sem se vedno ukvarjal tudi z glasbo. Pri sv. Petru in Pavlu je bila znana skupina Spoznanje s katero smo prepevali po Sloveniji, pri sv. Trojici Haloška zarja s katero smo med drugim tudi sodelovali na 1 festivalu Ritem duha, tam se delovala tudi skupina Trije orehi. V Sostrem smo imeli zbor s katerim smo zmagali na Marija festu na Ptujski Gori, delovala pa je tudi skupina Glasniki s katero sem izdal CD.

Na Vidmu pa je zelo lepo deloval mladinski zbor sv. Vida s katerim smo bili na svetovnem prvenstvu pevskih zborov v Bratislavi in osvojili srebrno priznanje. Vodil nas je Alen Krajnc, sedaj že magister (magistriral pa je v Angliji). Tukaj na Vidmu lepo deluje tudi moška vokalna skupina Glasniki, ki prepevamo od ljudskih, cerkvenih, črnskih duhovnih, dalmatinskih do narodno zabavnih pesmi. Zraven tega rad zaigram nogomet s svojo ekipo Joe Fernandes in tudi z reprezentanco slovenskih duhovnikov. Zadnji dve leti pa se ukvarjam z zelišči.

p. Janez Ferlež

POMEMBNO V TEM TEDNU
 • PRI VSEH MAŠAH ZA VIDOVSKO NEDELJO DAROVANJE ZA OBNOVO
  ob 10. uri bo blagoslov obnovljene notranjščine cerkve. In sicer:
  - Obnovljeni in prepleskani zidovi in strop,
  - električna oprema
  - obnovljeni križev pot in kipi evangelistov,
  - obnova klopi in klečalnikov,
  - tabernakelj, tapete in pet fresk
  Blagosov bo opravil p. prov. dr. Igor Salmič
 • DRUGI DEL PROV. KAPITLJA
  bo naslednje tri dni. Zato je v ponedeljek in torek samo ena maša.
 • OBČINSKA PROSLAVA OB PRAZNIKU OBČINE
  bo v petek, 22.junija ob 17. uri v šotoru
 • ZLATA MAŠA P. TARZICIJA KOLENKA
  - bo v nedeljo, 22. junija ob 16. uri. Dopoldne bodo maše ob 8h, 10h in 10h na Selah
  - Zlata maša pa bo ob 16h. Duhovniki se zberemo v župnišču, sprevod v cerkev in slovesna maša. Pridiga p. Ernest Benko. Po maši je kratek kulturni program, nato duhovniki in povabljeni gostje gredo k Trem lipam, vsi ostali pa v šotor, kjer bo rajanje in pogostitev za vse. Lepo prosimo, da si enkrat vzamete čas, za skupno druženje.
  Če je kje v kakšni kleti kaj vina imamo v naši kleti še prazne sode.
 • FRANČIŠKOV TABOR IN MAŠNIŠKO POSVEČENJE
  p. Rufina Vladimirja Predikaka bo v ponedeneljek ob 10h v mariborski stolnici.
 • PRESENEČENJE
  V času dialize p. Tarzicija Kolenka je nastala knjižna zbirka pesmi KO SE PRETAKA SRČNA KRI. Pesmi so nastale v času dolge dialize. Danes je cena 8. EUR. Dobite jo pri misijonski stojnici. Tam dobite tudi druge misijonske spominke.
 • ORATORIJ
  Otroci so prejeli prijavnice. Prijave sprejemamo samo do 17.6., zato pohitite. Prijave so možne tudi na oratorijski spletni strani http://www.oratorij-videm.si/
 • VERSKI TISK
  Na razpolago je Družina, Ognjišče, Mavrica, Misijonska obzorja, Brat Frančišek, ...
  Naročnike prosimo, da vzamejo tudi za nazaj, če niso pri maši.
  Za naročnike je odslej pri spovednicah (napisano je ime) za prodajo pa pred glavnim vhodom.
 • ČIŠČENJE CERKVE
  V mesecu juniju ima to čast: Ljubstava, Zg del Dravinjskega Vrha in Majski Vrh.